Котката Мару – животът на една звезда!

котката Мару
Instagram

В Япония, домашните любимци също могат да бъдат известни личности!

Котката Мару – животът на една звезда.

Може би сте чували за Хачико, кучето, порода акита, което чакало девет години пред гара Шибуя, за да се върне собственикът му. Това е едно от най-верните кучета в Япония. Той дори може да е бил този, който още повече увеличил любовта на Япония към животните. Особено към кучетата и котките.

Всъщност, това е очевидно, след като дойдете в Япония и осъзнаете колко много животински кафенета има: за котки, за кучета, за бухали, дори за кози, които вече са на разположение! Така че не би трябвало да е изненадващо, че се е появил друг „известен домашен любимец“.

Кой е Мару?

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

変な生き物の正体。The identity of the strange creature.

Публикация, споделена от Maru&Hana (@maruhanamogu) на

Мару е мъжка котка, която е родена в Япония на 24 май 2007 година. Малко пухкав, тромав и пълен с любопитство, той спечели сърцата на любителите на животните в Япония и в целия интернет. Това става факт чрез видеоклипове във YouTube, качени от собственика му. Видеоклиповете са на японски и английски, което кара Мару да спечели много лесно безброй международни фенове.

Мару може да се види, отдавайки се на типични котешки лудории, макар и с причудливи извивки: да се гмурне в кутии, да се търкаля наоколо и да лежи на пода и върху хамак. Или пък като се свива в мивката!

Опитите да се вмъкне в кутии и пространства, твърде малки за него, може би са специалността на котарака.

Както виждате, всичко, което прави той, изглежда доста възхитително и гледано от много фенове. Всъщност, видеоклиповете на Мару са били разглеждани над 320 милиона пъти със среден брой от около 800 000 показвания на видео! Наистина знаменитост!

Котката Мару – знаменитост

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

これも短くなっていたので再投稿! This video had not been uploaded correctly.So I will post this video again!

Публикация, споделена от Maru&Hana (@maruhanamogu) на

Сега Мару дори има свой собствен блог в „Блога на Мару“, който е посветен на ежедневните му пакости и случки. Също така, той дори е бил включен в „Entertainment Weekly“ и „New York Times“, което не е лесен подвиг за една котка, и не по-малко за човек!

Освен това, през септември 2009 г. в Япония беше издадена книга и DVD, озаглавени „Аз съм Мару“. След това, благодарение на нарастващата му популярност, през 2011 г. беше пусната втора книга за него.

Също така, през август 2013 г., Хана, женско котенце, дойде да живее с котката Мару и сега се появява в клиповете с него.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

にゃーにゃーにゃー。Meow! Meow! Meow!

Публикация, споделена от Maru&Hana (@maruhanamogu) на

Надяваме се, че двамата ще живеят много дълги животи на знаменитости в интернет!

Блогът на Мару

YouTube каналът на Мару и Хана

Instagram профилът на Мару и Хана

Вижте забавна видеокомпилация с котката Мару, която вече е гледана над 23 милиона пъти:

Източник: jpninfo.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.