Кого харесват котките?

кого харесват котките

Котките могат да бъдат тайнствени същества и много от техните навици могат да бъдат озадачаващи.

Кого харесват котките – вижте отговора на това, в текущата статия.

Точно тази ситуация е много обичайна: стая, пълна с нови хора и домашна котка, която пренебрегва всички любители на котките, които отчаяно се опитат да привлекат вниманието й. А тя самата решава да се доближи до този един човек в стаята, който не харесва котки.

Защо става така?

кого харесват котките

Е, истината със сигурност е интересна. Котките, като всеки вид, използват езика на тялото, за да общуват. В света на котките, да се взирате, е като да подстрекавате конфронтация.

Всеки път, когато котки се срещат в териториални спорове, първата тактика, използвана, за да се сплаши другата котка, е състезание по гледане в очите. Гледането се счита за заплашително. Всеки, който мига и губи контакт с очите, губи спора.

Тези, които тренират котки, знаят тайната. Ако искате да изпратите сигнал, който да не накара котката да се отдръпне, мигнете бързо, гледайки котката, а накрая отместете погледа си другаде. Това означава, че не искате конфронтация и се нарича „котешки целувки“.

Лесно можете да разберете кого харесват котките.

Така, че причината, поради която единственият човек в стаята, който не харесва котките, вижда как котката се приближава първо при него, е, че този индивид не изглежда заплашителен. Вашата котка намира всички любители на котки много обезпокоителни, защото се вглеждат.

Следващият път, когато се опитвате да спечелите обичта на котка, опитайте напълно да я игнорирате. Ако тя изглежда сравнително спокойна, можете да опитате техниката на бавно мигане, за да видите дали можете да я накарате да се отпусне с вас.

Вижте този видеоклип (на английски), от който можете да разберете още интересни факти за поведението на вашата котка:

Източник: vetbabble.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.