7 причини защо е добре вашето дете да се грижи за кон

кон за вашето дете

Конете са подарък за света. Любезни, интелигентни, нежни и съпричастни, те се свързват с човешките същества по начин, по който го правят само няколко вида животни.

Кон за вашето дете? То може да се възползва от грижата за кон по много неочаквани начини.

1. Учи на отговорност

Конете отнемат много време и енергия, за да се грижи човек за тях. Това обуславя отговорност на детето, както в грижата за коня, така и във финансовите аспекти на запазването му щастлив и здрав. Тези ранни уроци ще го научат на отговорност от най-ранна възраст, докато изгражда чувството си на съпричастност, грижейки се за друго живо същество.

2. Осигурява умствено и емоционално благополучие

кон за вашето дете

Много програми за проблемни тийнейджъри започват да включват коне в учебната програма и лечението. Защо? Тъй като конете са много умни, нежни създания, те се свързват добре със своите ездачи. Тези особености помагат на младите хора да се научат да се справят с преобладаващите емоции у тях и осигуряват чувство за благополучие, което може да започне да лекува тяхната травма.

3. Помага на детето ви да се сприятелява

Има много места, в които ездачите се намират много близо един до друг. Това е чудесен начин да се развият приятелства през целия живот. Плюс, връзката, изградена със самите коне, може да бъде също толкова възнаграждаваща.

4. Помага да остане физически активно

Конната езда и грижата за конете са физически изискващи дейности, които държат детето ви изключително активно.

Осигуряването на кон за вашето дете може да го държи в много добра физическа форма.

Само процесът на възсядане на кон изисква мускулите да се използват, за да останат стабилни, да не говорим за тежкото повдигане и процеса на поставяне, отстраняване и грижа за оборудването, четкане на козината на коня и чистенето на конюшнята.

5. Изгражда характер

кон за вашето дете

Децата не се научават да изграждат силен характер, като просто седнат и играят на телефоните си. Те се нуждаят от стимулиране и шанс да учат, тъй като така изпълняват различни задачи. Грижата за кон е чудесен начин да се изгради характер, тъй като те научават за основните грижи за различни породи и се занимават с уникалния темперамент на всяко животно.

6. Държи детето ви ангажирано и вън от неприятности

Едно нещо, което мнозина родители са научили отдавна, е, че ако оставят децата си да се разкарват свободно, без напътствие, те могат да се окажат в лоша ситуация. Грижата за коне е планирана дейност, която изисква редовно ангажиране и ежедневна работа. Вашето дете няма да има време или склонност да попадне в беда, когато е заето с езда.

Ако детето ви се интересува от езда и грижа за коне, това е чудесна дейност, която си заслужава да бъде разгледана. Това може да промени живота им към по-добро.

7. Ездата осигурява източник на радост през целия живот

Какво повече можем да добавим тук?

Грижата за кон може да бъде един голям подарък. Вижте как дете се забавлява с такова същество във видеоклипа по-долу:

Източник: attractive-wildlife.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.