Котката пие малко вода? Променете това!

tabby-cat-drinking

Всички знаем, че котките не обичат да пият вода особено много.

Котката пие малко вода – вижте съветите по-долу, за да промените това.

Винаги изглежда, че се движат точно на ръба на обезводняването. Имаме няколко съвета, за да ги накараме да пият повече вода.

Има редица конкретни причини, заради които може да искате да насърчите котката ви да пие повече вода. Може да имате котка с болести в уринарния тракт, с идиопатичен цистит, или пък може да бъде възрастна с бъбречна недостатъчност.

котката пие малко вода

Независимо дали има определен здравословен проблем, с който трябва да се справите, или подозирате, че котката ви е на ръба на дехидрирането през повечето време, имаме няколко прости съвета за насърчаване на пиенето:

  • Някои котки имат предпочитание да пият от банята или от душа. Поставете тапата и оставете малко количество вода на дъното, като избягвате употребата на почистващи продукти за момента.
  • За котки, които обичат да пият от течащ кран, помислете за използването на фонтан за котки.
  • Опитайте да използвате купи от неръждаема стомана, керамика или стъклени. Пластмасата често има вкус, който котките смятат за неприятен.
  • Измивайте купичките ежедневно, избягвайте почистващите продукти и ги заменете с прясна вода.
  • Много котки не харесват купата им за вода да бъде до тази за храната. Поставете множество водни чаши в цялата къща. Идеята е, че ако котката ви практически се разхожда около някоя купа, това може да й напомни да пие. Не е нужно да използвате нещо луксозно, една чаша често би била по-привлекателна от традиционната купа за котки.
  • Добавете вода към суха и мокра храна, за да направите хубава супа за котки. Консервираната храна е приблизително 70% вода, докато сухата храна е <5%. Така че, въпреки че изглежда, че котките, които ядат суха храна, пият повече, те все още вероятно не получават достатъчно вода.
  • Налейте малко котешко мляко (мляко без лактоза) в много разреден разтвор.
  • Добавете сок от отворена кутия риба тон с питейна вода, само малко количество ще свърши работа.
  • Използвайте дестилирана вода и вижте дали котката ви предпочита вкуса й.
  • Използването на шишета, които се използват за зайци и морски свинчета може да бъде допълнителен, интерактивен начин за осигуряване на вода за вашата котка.

Котката пие малко вода? Вече можете да промените това по един лесен начин!

Вижте забавна компилация на котки, пиещи вода, по-долу:

Източник: vetbabble.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.