Лисица – животно на фокус

лисица

Лисицата е хищно месоядно куче, което обикновено се среща в градските райони на северното полукълбо.

Лисица – тя е нощен бозайник, което означава, че излиза само нощем, за да лови плячката си.

Дивите лисици са склонни да живеят около 6-7 години. Някои от тях достигат на възраст до над 13 години в плен. Дивите лисици ловуват за мишки и други малки бозайници и птици. Те също така се възползват и от всички видове насекоми.

лисица

Лисицата обикновено е по-малка от другите членове на семейството на кучетата като вълци, чакали и домашни кучета. Лисиците могат да бъдат вредители в градовете, тъй като често са виждани как късат и разхвърлят боклуци.

Има около 12 различни вида от тях, намерени по целия свят. Те включват градска лисица или червена лисица, бяла арктическа лисица, пясъчна лисица, която е светлоцветна лисица, намираща се в пустинните райони.

Интересни факти за лисиците:

  • не са животни, които живеят на глутници
  • имат много общо с котките
  • червената лисица е най-често срещаната
  • възползват се от магнитното поле на земята
  • добри родители са
  • игриви същества са
  • арктическите лисици издъжат на температури около -70 градуса по Целзий
  • издават около 40 различни звука

Лисиците в Европа са жертви на ловци на лисици. Това е един изключително дискусионен спорт, който включва хора на коне, които ловуват. Те са водени от отряд от хрътки, като те намират лисиците, следвайки миризмата им. По този начин ловуването на лисици е незаконно.

Възможно е лисица да се срещне и в по-селските райони на Северното полукълбо, въпреки че там техният брой е по-малък от броя им в градовете.

Това е защото храната е по-лесно достъпна по градските улици.

Вижте тази забавна компилация с видеоклипове на лисици, за да се убедите какви страхотни същества са те:

Източник: a-z-animals

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.