На почивка с куче – какво трябва да знаем?

на почивка с куче

Не можете да си представите да оставите кучето ви само, докато сте на почивка?

На почивка с куче – вижте списъка с това, какво трябва да знаем за целта.

Само с малко планиране, можете да вземете всички членове на вашето семейство заедно на следващото си пътешествие. Включително и любимото си куче.

Смятате ли, че то е истинска част от семейството? Вероятно вашият домашен любимец се чувства по същия начин. В края на краищата те са животни, които живеят в групи. Ето защо е обезпокоително животните да бъдат изоставени, когато тръгвате на почивка.

Не много отдавна имахте малък избор – да оставите любимото си животно в развъдник или да уредите кучешка разхождач, докато сте далеч. Въпреки, че това са все още валидни решения, те са скъпи. И просто не са подходящи за някои собственици или техните домашни любимци.

За щастие, все повече и повече дестинации са готови да настанят хора, дошли на почивка с куче.

Така че, с малко допълнително планиране, можете да се насладите на това да вземете най-добрия си приятел на следващото си пътуване.

Транспорт

на почивка с куче

Влак, самолет или автомобил? Независимо дали шофирате или пътувате до вашата дестинация, ще имате нужда от правилните ограничения, за да запазите кучето си в безопасност.

За шофиране е важно да имате предпазен колан или барикада на задната седалка. Също така се уверете, че има добра вентилация. Ако вашият най-добър приятел пътува в задната част на камион, се погрижете за достатъчно голяма клетка и не забравяйте тя да е покрита.

За тези, които пътуват в небето, консултирайте се с авиокомпанията си предварително, тъй като те имат строги правила за превозване на кучета и дори за породите кучета. Например някои авиокомпании позволяват малки и средни кучета.

Но има някои изключения, свързани с опасни породи и кученца на възраст под 8 седмици. Възможно е да се прилагат и допълнителни такси за багаж, така че си напишете домашното предварително.

Спиране и прекъсване за тоалетна

на почивка с куче

Тръгнете на път с водна купа, лекарства, табла за храна и каишка за вашето куче. Съхранявайте много бутилирана вода под ръка, в случай че няма налична чешмяна вода.

Не искате да сте на почивка с куче, което е жадно, около себе си.

Уверете се, че сте изчислили и допълнително време за почивки за тоалетна и упражнения, когато планирате пътуването си. Най-хубаво и най-безопасно е да спирате за почивка в парка или близо до детската площадка, така че вие и вашият приятел да се разхождате.

Кучетата лесно страдат от топлинен стрес, така че никога не оставяйте домашния си любимец в колата без надзор. Също така помислете за закупуване на сенки за прозорци, ако кучето ще пътува в задната част на автомобила ви.

Здраве на домашния любимец

ветеринарен лекар

Въпреки че се надяваме, че никога няма да се случи, всеки може да се разболее по време на празниците, включително и вашият космат приятел. Така че преди да тръгнете, разберете къде е местната ветеринарна клиника. Това е особено важно, ако отивате на къмпинг или се насочвате някъде далече. Също така не забравяйте да опаковате всички лекарства за домашни любимци, от които се нуждаете. Вземете достатъчно за цялото време, за което ще сте на почивка.

Гледачи на кучета

на почивка с куче

След като сте на вашата страхотна почивка, какво правите, ако искате да проверите това фантастично ново шоу или пък гурме ресторант по пътя? Ако мислите, че ще имате нужда от известно време, без да се разхождате с вашето куче, попитайте за кучешки гледач.

Проверете първо в условията за настаняване. Предлагат ли тази услуга? Ако не, има ли надеждни гледачи в района? Ще дойдат ли те или вие трябва да вземете кучето при тях? Преценете това, преди да продължите и да резервирате вашето настаняване, така че да не сте разочаровани.

Домашните любимци са голяма част от нашия живот

Страхотно е да можем да включим домашните ни любимци в семейното ни забавление. Въпреки че е необходимо малко допълнително планиране, когато кучето е с вас по време на празниците, то това е възнаграждаващо преживяване за вас и за вашия домашен любимец.

Избирайки правилното настаняване, взимайки любимата му играчка, познатото легло и обръщайки внимание на детайлите за здравето и безопасността му, докато сте в движение, вашата почивка може да бъде забавна. И без стрес за когото и да е.

На почивка с куче? Това може да е лесно и приятно!

Представяме ви един видеоклип, който показва хотел за кучета и как те могат да се чувстват просто прекрасно там!

Източник: vetbabble.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.