Направете вашата котка щастлива

направете вашата котка щастлива

Кой не би искал да има щастлива котка у дома?

Направете вашата котка щастлива – прочетете съветите в статията.

Високо място

направете вашата котка щастлива

Котките обичат да имат собствена територия, така че добавянето на високо място ще разшири тяхното „владение“, което ще направи вашата котка по-щастлива и с по-голямо самочувствие.

Направете вашата котка щастлива като използвате котешки дървета, рафтове за котки или просто направете място на върха на високи мебели като рафтове за книги или килери.

Колкото по-високо (или повече неща има, по които да се изкачи), толкова по-добре. Това дава на котките усещане за сигурност, особено ако има други животни или деца в къщата.

Страхотна гледка

направете вашата котка щастлива

Точно както някои от нас, котето се нуждае от прозорец, за да се отпусне и да наблюдава света. Просто помислете за него, като за котешки телевизор.

Играйте с тях

направете вашата котка щастлива

Като собственик на котки, сигурно сте виждали, че котката ви е супер активна и тича в къщата, нали? Тя трябва да играе, за да ангажира своите първични инстинкти, да остави безсилието си и да се упражнява. Ето защо, прекарвайте време в игра с котката си, тъй като това ще укрепи вашата връзка и ще направи вашето коте здраво и щастливо.

Направете вашата котка щастлива, като и самите вие се забавлявате!

Пазете чистота

котка в градина

Никой не обича разхвърляни или мръсни места, така че не забравяйте да чистите котешката тоалетна ежедневно! Мръсната такава може да я насърчи да „създава капани“ в къщата.

Извеждайте я навън от време на време

котка и катерица

Вярваме, че вашата котка трябва да бъде вътре (и наблюдавана), за да бъде в безопасност, тъй като тези същества са много любопитни и външният свят е пълен с потенциални опасности. Ако обаче сте в състояние да вземете котето, за да изследва то безопасно външния свят, трябва да го направите.

И ако досегът на вашата котка с външния свят не ви звучи добре, тогава можете да симулирате природата във вашия дом.

Направете вашата котка щастлива като използвате различни растения и котешка трева. Това са неща, които можете лесно да сложите.

Да играе игри

направете вашата котка щастлива

Оставете няколко играчки, с които да играе котката ви. Това ще направи по-малко вероятна възможността тя да вземе вашите вещи за играчки. Също така, котките обичат, когато трябва да работят за храната си, така че помислете за купуване на пъзел за храна. Можете дори да използвате храната като награда, за да преподавате на котката си някои трикове.

Много безусловна любов

направете вашата котка щастлива

Не на последно място, никога не забравяйте да показвате обич към котката си. Това е един от най-добрите начини да я направите щастлива, в края на краищата. Нека да прекараме известно време, за да оценим котето, което е винаги там за нас. Добре, може би защото то живее с теб, но то те обича!

Направете вашата котка щастлива – ето още няколко примера във видеоклипа по-долу:

Източник: viralcms.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.