Отслабване за котки – храна като игра!

отслабване за котки

Докато много котки са напълно доволни от това да спят по цял ден, то ако храната им не беше предоставена в купа, животът за тях би бил много по-различен.

Отслабване за котки – вижте как това може да стане като прочетете съветите по-долу.

Котките са родени ловци. Обикновено те ловуват средно седем пъти на ден. Нищо чудно, че лесно могат да наддадат на тегло. В домашни условия те вече не трябва да изразходват повече енергия за да си набавят храна.

Един от начините да помогнете на котката ви да бъде здрава и във форма е да направите така, че тя да взима храната си в игра на лов. Можем да скрием храната й, да я сложим в интерактивни играчки или дори да си направим собствени играчки. За да ги насърчим да „ловуват“. Това е много забавно за вашата котка. Същевременно помага да се поддържа здраво тялото й.

oтслабване за котки

Ако котката ви никога не е ловувала, може да се наложи първо да направите нещата прости. И не забравяйте, че най-добрата мотивация за лов е малко глад.

Така че, не очаквайте вашата котка да иска да работи за храната си, ако има голяма купа, която просто седи там!

  • Използвайте празна бутилка за напитки, за да направите свой собствен диспенсър за суха храна. Просто извадете капачката и поставете суха храна или почерпки вътре. За начало, може да се наложи да покажете на котката си как да я преобърне, за да извади храната.
  • Скрийте храната под кутии или в хартиена торбичка. Уверете се, че котката ви няма да може да заклещи главата си в чантата, така че торба за обяд би била с идеален размер за целта.
  • Играчки като топка с храна (вижте видеоклипа по-долу) могат да забавляват вашата котка.
  • Рециклирайте вашите тоалетни ролки, като ги направите играчки. Просто уплътнете всеки край с хартия и маскираща лента, след това поставете суха храна вътре и направете няколко дупки в ролката, така че котката ви да може да я преобърне, за да извади храната.
  • Поставете храната в малки (нечупливи) купи на високи места, като на върха на рафта с книги или на шкаф.
  • Поставете чаена лъжичка котешка храна във всяка част на тава за кифли. Това работи както за мокри храни, така и за суха храна.
  • Разпръснете храната на пода. Дори просто да се разхожда, за да намери храна, за котката е много по-голямо упражнение, отколкото да се разхожда до купата за храна седем пъти (или повече!) на ден.

Отслабване за котки – не е невъзможно, а може и да е забавно!

Вижте как котка играе за да вземе храната си с играчка, специално направена за целта, във видеоклипа по-долу:

Източник: vetbabble.com

===

Искате да коментирате теми, свързани с животните? Регистрирайте се в нашия форум. Ако желаете да се похвалите с вашия домашен любимец или просто да качите интересни снимки на животински видове, можете да го направите в нашата галерия.